تاریخ : جمعه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۲ Friday, 8 December , 2023
0

پوتین: برای ساختن جهان چندقطبی آماده همکاری هستیم/ وضعیت غزه وحشتناک است

  • کد خبر : 130149
پوتین: برای ساختن جهان چندقطبی آماده همکاری هستیم/ وضعیت غزه وحشتناک است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی خود در نهمین اجلاس بین المللی فرهنگی در سن پترزبورگ، ایده برگزاری نمایشگاه جهانی چندقطبی را نام برد و خاطرنشان کرد که ثروت جهان غرب مبتنی بر بی عدالتی و میراث استعمار و برده داری است.رئیس جمهور روسیه با اشاره به تلاش غرب برای حذف فرهنگ روسیه، چنین […]

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سخنرانی خود در نهمین اجلاس بین المللی فرهنگی در سن پترزبورگ، ایده برگزاری نمایشگاه جهانی چندقطبی را نام برد و خاطرنشان کرد که ثروت جهان غرب مبتنی بر بی عدالتی و میراث استعمار و برده داری است.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به تلاش غرب برای حذف فرهنگ روسیه، چنین اقداماتی را محکوم به شکست دانست و این سیاست را ضد فرهنگی و نژادپرستانه دانست. به گفته وی فرهنگ با وجود اعمال همه تحریم ها و محدودیت ها مرز نمی شناسد.

اتفاقات وحشتناکی در غزه در حال رخ دادن است
وی از فعالیت کارکنان موزه ارمیتاژ سن پترزبورگ در شهر پالمیرا سوریه قدردانی کرد و شرایط را برای انجام پروژه های مشابه در سایر مناطق خاورمیانه مانند نوار غزه مناسب ندانست. پوتین گفت: در حال حاضر اتفاقات وحشتناکی در غزه و فلسطین در حال وقوع است و شرایط مناسبی برای بازسازی وجود ندارد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در این اجلاس به سختی کار نظامیان و سیاسیون برای ایجاد پل ارتباطی بین ملت ها اشاره کرد و این موضوع را وظیفه اصلی فرهنگ و ورزش عنوان کرد.
رئیس جمهور روسیه همچنین مردمی را کوته فکر و بی سواد توصیف کرد که برای تخریب پل های ارتباطی بین مردم کشورها تلاش می کنند.
یکی از دلایل اصلی شرایط متشنج کنونی جهان، ادعای برخی قدرت های خاص در مورد انحصارطلبی است که در مسائل فرهنگی نیز خود را نشان می دهد.

انتقاد از تلاش برای ممنوعیت ارتباط توسط هنرمندان کشورها
پوتین برخی از تلاش ها برای ممنوعیت ارتباط بین هنرمندان کشورهای مختلف را احمقانه خواند و فرهنگ اسلاوی را بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ اروپا و جهان خواند.
رئیس جمهور روسیه با انتقاد از «جهانی سازی مبتذل» و توسعه طلبی فرهنگی، این موضوعات را عواملی دانست که احتمال درگیری در جهان را افزایش می دهد. وی همچنین در این زمینه به تلاش برای تحریف تاریخ در جهان با انتشار تصاویر غیر واقعی در سینما و ادبیات اشاره کرد.

بررسی درخواست فرانسه برای عضویت در BRICS
پوتین در خصوص بررسی درخواست فرانسه برای عضویت در بریکس قول همکاری داد و اظهار داشت که در صورت تمایل فرانسه، این موضوع در اجلاس بعدی بریکس که به ریاست روسیه برگزار خواهد شد، مطرح خواهد شد. به گفته رئیس جمهور روسیه، این کشور آماده کار و همکاری با همه شرکای خود است.
از دیدگاه پوتین، گروه بریکس یک بلوک نظامی نیست، اما می تواند شرایطی را برای درک متقابل ایجاد کند.

روسیه پنجره ها را به روی هیچ کشوری نمی بندد
رئیس جمهور روسیه در پاسخ به سوالی مبنی بر بسته شدن پنجره ارتباط با اروپا گفت: وقتی باد می وزد به نظر می رسد باید پنجره را ببندید تا فردی سرما نخورد اما روسیه روحیه خوبی دارد. و به دنبال قطع رابطه با هیچ کشوری نیست و به همین دلیل درها و پنجره ها را نمی بندد.
وی شرایط اقتصادی روسیه را نسبت به اروپا خوب توصیف کرد و گفت: رشد اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۳ بیش از سه درصد خواهد بود.
پوتین تراژدی معاصر اروپا را وابستگی مطلق این قاره به آمریکا دانست، به گونه ای که این سیاست به اروپایی ها اجازه دفاع از منافع کشور و مردم خود را نمی دهد. به گفته رئیس جمهور روسیه، این کشور از نظر برابری قدرت خرید از آلمان پیشی گرفته است.

مخالفت با خروج از یونسکو
پوتین ضمن ابراز مخالفت با خروج روسیه از یونسکو، برخی صحبت ها درباره خروج روسیه از سازمان ملل را بی اهمیت خواند. زیرا به گفته وی روسیه یکی از بنیانگذاران سازمان های بین المللی است و به همین دلیل آنها را رها نخواهد کرد.
رئیس جمهور روسیه با اشاره به افزایش ۲۰ برابری هزینه های فرهنگی روسیه در ۱۰ سال گذشته گفت: این کشور در دوران پس از شوروی همواره به فرهنگ عمومی، آداب و رسوم و تاریخ خود توجه ویژه ای دارد. به گفته وی، در حوزه فرهنگ باید از بهترین تجربیات کشورهای مختلف بهره ببریم و در عین حال ریشه ها و آداب و رسوم خود را فراموش نکنیم.
پوتین با اشاره به اختصاص بودجه قابل توجه روسیه برای ارتقای مسائل فرهنگی خاطرنشان کرد: فرهنگ واقعی تا زمانی که انسان وجود دارد هرگز نمی میرد و فناوری های جدید می تواند به گسترش آن کمک کند.
وی تاکید کرد: انسانیت را نمی توان مانند گوشت به درجه اول و دوم تقسیم کرد.

جنگ اوکراین
پوتین در پاسخ به انتقاد برخی از چهره‌های فرهنگی روسیه درباره عملیات نظامی این کشور در اوکراین گفت: هرکسی می‌تواند دیدگاه خود را داشته باشد، اما ابراز عقیده و هزینه کردن در این کشور دو چیز متفاوت است. او همچنین اعتراف کرد که در سال ۲۰۱۴ هرگز تصور نمی کرد که درگیری بین روسیه و اوکراین رخ دهد.

نهمین اجلاس بین المللی فرهنگی سن پترزبورگ در روز پنج شنبه ۲۵ نوامبر ۱۴۰۲ در این شهر روسیه با شعار مجمع فرهنگ های متحد افتتاح شد و در این اجلاس نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران و حدود ۴۰ کشور دیگر حضور داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این جلسه شرکت می کند و در مجمع عمومی این سازمان به ایراد سخنرانی می پردازد.
غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی، ایمانی پور را در این رویداد فرهنگی همراهی می کند.
این نشست سه روزه با حضور وزرای فرهنگ، معاونان وزیر و روسای سازمان های فرهنگی از بیش از ۳۰ کشور جهان برگزار می شود. این نشست حول چهار محور اصلی می چرخد. برنامه تجاری و جشنواره همچنین نشست کانونی “مجمع فرهنگ های متحد”، جلسات فرهنگی و عمومی است.
هدف اصلی اجلاس فرهنگی سن پترزبورگ یافتن راه هایی برای غلبه و اصلاح اختلاف نظرها در حوزه فرهنگ، کشف قابلیت های سازنده، تقویت روابط و غنی سازی فرهنگی متقابل است.
در چارچوب این مجمع فرهنگیان و نمایندگان برخی از دولت ها در خصوص موضوعاتی چون «شناخت تاریخ از طریق فرهنگ»، «آیا هوش مصنوعی تهدیدی برای فرهنگ است یا موهبتی؟» به تبادل نظر پرداختند. و «فرهنگ سنتی به عنوان مبنایی برای ساختن جامعه متمدن» مورد بحث قرار خواهد گرفت.
بر اساس گزارش وزارت امور خارجه روسیه، یکی از رویدادهای مهم این مجمع، نشست وزرای فرهنگ کشورها و روسای سازمان های بین المللی است که با تصویب بیانیه ای همراه خواهد بود.
بر اساس این گزارش، این سند برای تایید علاقه جامعه بین المللی به توسعه بیشتر همکاری های بین المللی فرهنگی و بشردوستانه حائز اهمیت خواهد بود.
پیش نویس اعلامیه منعکس کننده مفاد تعدادی از اسناد چندجانبه است که قبلاً توسط سازمان ملل (از جمله یونسکو)، گروه ۲۰، نشست روسیه و آفریقا و اجلاس های بریکس تصویب شده بود.
این سند مبتنی بر تعریف فرهنگ به عنوان مفهومی است که نه تنها هنر و ادبیات را در بر می گیرد، بلکه سبک زندگی، نظامی از ارزش ها، سنت ها و باورها را نیز در بر می گیرد و بر لزوم شناخت فرهنگ تاکید می کند. این عنوان بر یک کالای عمومی جهانی تأکید دارد. . این سند همچنین تأیید می کند که فرهنگ مهم ترین عامل توسعه ملی است که اراده مردم برای آزادی، استقلال و انتخاب الگوی حاکمیتی را شکل می دهد.

۳۱۱۳۱۱

لینک کوتاه : https://smartech.news/?p=130149

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.