تاریخ : دوشنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۲ Monday, 4 December , 2023
0

نسبت کمی از بیماران دیابتی که بیمه درمانی دارند. فروش پمپ انسولین ریموت با قیمت های گزاف

  • کد خبر : 130612
نسبت کمی از بیماران دیابتی که بیمه درمانی دارند.  فروش پمپ انسولین ریموت با قیمت های گزاف

بازار؛ گروه صنعتی: اگرچه در حال حاضر کمبود قابل توجهی در دارو برای بیماران دیابتی وجود ندارد، اما امروزه دیابتی ها با چالش های دیگری مانند گرانی نوار تست قند خون، پمپ انسولین و غیره مواجه هستند. ابزار نظارتی مفیدی است که می تواند سلامت بیماران را تضمین کند، اما چه به دلیل کمبود و […]

بازار؛ گروه صنعتی: اگرچه در حال حاضر کمبود قابل توجهی در دارو برای بیماران دیابتی وجود ندارد، اما امروزه دیابتی ها با چالش های دیگری مانند گرانی نوار تست قند خون، پمپ انسولین و غیره مواجه هستند. ابزار نظارتی مفیدی است که می تواند سلامت بیماران را تضمین کند، اما چه به دلیل کمبود و یا عدم پوشش کافی بیمه ای، همراه با هزینه های بالا، این گروه از بیماران از این تجهیزات محروم شده اند.

پوشش های کوچک بیمه ای برای بیماران دیابتی.

امیرکمران نیکوسخن، مدیرعامل انجمن دیابت ایران درباره تجهیزاتی که اکثر بیماران دیابتی ایرانی از دسترسی به آن محروم هستند، به بازار گفت: در دنیای پیشرفته امروز، بسیاری از دیابتی ها از جمله دیابت نوع ۱ که نیاز به تزریق مکرر دارند و یا حتی دیابتی های نوع ۲ که از Frequent استفاده می کنند. در تزریق انسولین از حسگرهای اندازه گیری قند خون استفاده می شود.

امروزه مشکل اصلی بیماران دیابتی مربوط به داروهایشان نیست، بلکه مربوط به دستگاه های سنجش قند است که دسترسی به آن ها امکان پذیر نیست.

وی با اشاره به اینکه سنسورهای مذکور قیمت های بسیار بالایی دارند، افزود: متاسفانه این تجهیزات تحت پوشش هیچ بیمه ای نیست و طبیعی است که تعداد قابل توجهی از بیماران از دسترسی به آن محروم باشند. بنابراین مشکل اصلی بیماران دیابتی امروزه مربوط به داروهایشان نیست، بلکه مربوط به دستگاه های اندازه گیری کنترل قند است که دسترسی به آن ها امکان پذیر نیست.

رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر ادامه داد: علاوه بر این، تکنیک‌های جدیدی مانند پمپ انسولین می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت نوع یک به‌ویژه کودکان و نوجوانان کمک کند، اما تنها شرکت واردکننده آن‌ها را از واردات حذف کرد و ما ببینید پمپ انسولین در کشور بسیار گران شده است.

پمپ های گران و قدیمی به دلیل کمبود منابع ارزی

نیکوساخن دلایل افزایش قیمت پمپ های انسولین را برشمرد و خاطرنشان کرد: متأسفانه در سال گذشته شرکت واردکننده به دلیل مشکلات پولی و … واردات را متوقف کرد. از طرفی پمپ های جدیدتر نسبت به پمپ های قدیمی مکانیسم خود تنظیمی دارند و حتی میزان انسولین را خودشان با هوش مصنوعی تنظیم می کنند و سنسورهای قند خون قند را گرفته و به موبایل منتقل می کنند و پمپ را تنظیم می کنند. بر اساس آن او این کار را انجام می دهد. متاسفانه این پمپ های پیشرفته در اختیار بیماران قرار نمی گیرد و بیمار باید از طریق پمپ های قدیمی میزان انسولین را تنظیم کند و واردات آن پمپ یک سال است که با مشکل مواجه شده است.

وی با اشاره به قیمت پمپ های قدیمی و جدید افزود: پمپ های قدیمی بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان قیمت دارند و پمپ های جدیدی که وارد کشور نمی شوند حدود ۲۰۰۰ یورو و بیشتر قیمت دارند. همچنین نوارهای تست قند خون توسط شرکت های متعددی در کشور تولید می شود که قیمت آن ها مناسب تر است و قیمت هر نوار بسته به نوع دستگاه از ۸۰ تا ۱۲۰ تومان متغیر است. البته دستگاه های خارجی نوارهای گران تری دارند. البته جای تاسف دارد که برخی از مراکز فروش همان بسته ۵۰ تایی نوار را با قیمت های گزاف و با قیمت بسته بندی ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان به فروش می رسانند.

انجمن دیابت به دنبال راهی برای کاهش هزینه های بیماران است

رئیس شبکه ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با اشاره به بسته درمانی بیماران دیابتی که از سال ۱۳۹۸ توسط وزارت بهداشت تصویب شده و از سال ۱۳۹۸ در شورای عالی بیمه به تصویب رسیده است، منتظر کمیسیون پزشکی مجلس است. از آن زمان اجرا می شود، گفت: بسته آموزشی دیابت شامل; متاسفانه بیماران دیابتی به این اطلاعات دسترسی ندارند.

آموزش در سراسر دنیا به عنوان اولین خط درمان دیابت ارائه می شود که متاسفانه در اینجا به آن توجهی نمی شود. از طرفی آموزش هزینه بالایی دارد و تمامی هزینه های آموزشی باید توسط شرکت های بیمه پرداخت شود.

و افزود: آموزش در دنیا به عنوان اولین خط درمان دیابت ارائه می شود که متاسفانه در اینجا به آن توجه نمی شود. علاوه بر این، آموزش گران است و تمام هزینه های آموزش باید توسط شرکت های بیمه پرداخت شود. اما می بینیم که در سیستم بیمه ای کشور آموزشی وجود ندارد و این موضوع به عنوان یک مشکل اساسی شناخته می شود.

نیکوساخن ادامه داد: همانطور که گفته شد بسته درمانی بیماران دیابتی از بهمن ماه ۱۴۰۰ تاکنون در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بررسی نشده است. هر چند بارها در این خصوص به آنها مراجعه کرده ایم و از آنها خواسته ایم که در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند و متاسفانه هنوز خبری نیست.

هزینه عوارض ناشی از عدم درمان به موقع بیشتر از درمان اولیه است

وی در پاسخ به سوال مدیرکل انجمن دیابت مبنی بر اینکه اگر مجلس بسته درمانی بیماران دیابتی را به سرعت بررسی و تصویب کند چقدر به کاهش عوارض ناشی از عدم دسترسی به موقع بیماران کمک می کند، گفت: در این بیانیه آمده است: شرکت های بیمه موظفند ۱۰۰ درصد نیازهای نوار تست قند خون بیماران دیابتی را پوشش دهند.

وی با اشاره به اینکه همه بیماران دیابتی به یک اندازه به این پک نیاز ندارند و ممکن است برخی از بیماران دیابتی کنترل قند خون خوبی داشته باشند، افزود: برخی از بیماران بسته به بیماری خود داروهایی که مصرف می کنند سطح قند خون آنها را پایین نمی آورد و همین کافی است. ” قند را دو بار در هفته مصرف کنید، اما برای برخی از افراد، مانند دیابتی‌ها، به‌ویژه مبتلایان به دیابت نوع ۱، ممکن است نیاز به آزمایش ۶ بار در روز یا حتی بیشتر باشد.

نیکوساخن ادامه داد: با این تفاسیر اگر این بیانیه اجرایی شود و دستورالعمل خود مدیریتی که نوشتیم در اختیار بیماران قرار گیرد عملاً به نفع بیمه ها خواهد بود و متضرر نمی شوند. رابعاً اگر شرکت های بیمه امروز هزینه آموزش ابتدایی و درمان را پرداخت نکنند، در آینده باید هزینه عوارض دیابت را بپردازند که چندین برابر هزینه درمان دیابت است.

یک میلیون ایرانی مجبور به تزریق انسولین هستند

این پزشک هشدار داد: در برخی از نقاط دنیا دیده شده است که بدون توجه به نرخ تورم که روز به روز افزایش می یابد، اگر مثلاً هزینه های درمان یک فرد دیابتی را در مرحله درمان پرداخت نکنیم، در آینده این تورم افزایش می یابد. هزینه آنها بین ۱۰ تا ۵۰ برابر بزرگتر خواهد بود.

متاسفانه جامعه بیماران دیابتی ثبت نشده است و پیش بینی می شود حدود ۵ تا ۷ میلیون نفر مبتلا به دیابت در کشور وجود داشته باشد که بسیاری از آنها حتی از بیماری خود اطلاعی ندارند.

نیکوشاخن در پاسخ به این سوال که چند بیمار دیابتی در کشور شناسایی شده است، افزود: متاسفانه جمعیت بیماران دیابتی ثبت نشده و پیش بینی می شود بین ۵ تا ۷ میلیون نفر مبتلا به دیابت در کشور داشته باشیم. که خیلی بالاست حتی بیماری خودشان را هم نمی دانند.

وی ادامه داد: حدود یک میلیون نفر از انسولین استفاده می کنند. کسانی که از انسولین استفاده می کنند باید چند بار در روز قند خون خود را چک کنند. بیماران دیابتی نوع ۱ نیاز به تزریق مکرر انسولین دارند، بسته به شرایط آنها، سطح قند خون آنها باید بین ۴ تا ۶ بار در روز کنترل شود.

مدیرکل انجمن دیابت از مجلس خواست تا این لایحه را تصویب کند که شورای عالی بیمه بر آن تاکید کرد: این حق بیماران دیابتی است و اگر متوجه آن نباشیم ظلم می کنیم. اینها حداقل حقوقی است که باید به آنها داده شود اما متأسفانه در کشور ما به بیماران دیابتی حداقل حقوق داده نمی شود.

لینک کوتاه : https://smartech.news/?p=130612

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.