تاریخ : دوشنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۲ Monday, 4 December , 2023
0

مضرات مقاومت ضد میکروبی / سه آنتی بیوتیک پرفروش در ایران – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 130420
مضرات مقاومت ضد میکروبی / سه آنتی بیوتیک پرفروش در ایران – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار مهر، مقاومت ضد میکروبی به یکی از مبرم‌ترین معضلات بهداشت عمومی در جهان تبدیل شده است زیرا نه تنها سلامت انسان، بلکه صنایع مرتبط با بهداشت، دامپزشکی و کشاورزی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. مقاومت ضد میکروبی زمانی رخ می دهد که میکروب ها دستخوش تغییراتی شوند که آنها را از […]

به گزارش خبرنگار مهر، مقاومت ضد میکروبی به یکی از مبرم‌ترین معضلات بهداشت عمومی در جهان تبدیل شده است زیرا نه تنها سلامت انسان، بلکه صنایع مرتبط با بهداشت، دامپزشکی و کشاورزی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مقاومت ضد میکروبی زمانی رخ می دهد که میکروب ها دستخوش تغییراتی شوند که آنها را از اثرات ضد میکروبی داروها محافظت می کند. انواع میکروب ها می توانند مقاومت ایجاد کنند.

ضد زیستی می بینم در جمعیت های باکتریایی باعث مرگ باکتری های آسیب پذیر می شوند و به این ترتیب ضعیف ترین باکتری ها را از بین می برند، آنهایی که به هر دلیلی ضد زیستی آنها انعطاف پذیر هستند، به تکثیر و افزایش ادامه می دهند.

افزایش مقاومت میکروبی همچنین با انتشار پساب های صنعت داروسازی با تصفیه ضعیف همراه است، به ویژه در کشورهایی که داروهای فله تولید می شوند.

مقاومت ضد میکروبی سازمان جهانی بهداشت قسمتی از این ۱۰ تهدید بزرگ برای سلامت جهانی طبقه بندی کرده است. مقاومت ضد میکروبی بر سلامت و رفاه انسان و حیوانات، محیط زیست، امنیت غذایی و تغذیه و پیشرفت و توسعه اقتصادی تأثیر می گذارد.

در سال ۲۰۱۹، تخمین زده شد که ۱٫۲۷ میلیون مرگ در سراسر جهان به طور مستقیم با عفونت های مقاوم به دارو مرتبط است و تا سال ۲۰۵۰، تخمین زده می شود که سالانه ۱۰ میلیون مرگ رخ دهد.

تحمل ضد زیستی همچنین با کاهش تولید، افزایش هزینه های درمان و افزایش فقر می تواند اثرات منفی بر اقتصاد داشته باشد.

اگر مشکل مقاومت ضد میکروبی کنترل نشود، ممکن است ۳٫۴ میلیارد دلار در سال هزینه داشته باشد و ۲۴ میلیون نفر را در دهه آینده به فقر شدید بکشاند.

اولین مشکل در پیدایش مقاومت میکروبی، تجویز و استفاده غیر منطقی از آنتی بیوتیک ها است. اگر آنتی بیوتیک برای مدت زمان کافی و در مدت مورد نظر استفاده نشود، میکروب به طور کامل از بین نمی رود و این مشکل می تواند عاملی برای پیدایش مقاومت در میکروب به آنتی بیوتیک ها شود.

سازمان جهانی بهداشت ۱۲ استراتژی برای تجویز و مصرف منطقی داروها ارائه کرده و آنتی بیوتیک ها را به سه گروه تقسیم کرده است: یک گروه آنتی بیوتیک هایی هستند که مقاومت میکروبی به آنها ایجاد شده است، گروه دیگر آنتی بیوتیک هایی هستند که پتانسیل بالایی در ایجاد مقاومت میکروبی دارند. به کسانی که از آنها به عنوان گروهی که باید تحت نظر باشند نام می برند و دسته سوم آنتی بیوتیک هایی هستند که هنوز وارد فاز مقاومت میکروبی نشده اند و مسیر طولانی تا مقاومت میکروبی وجود دارد.

تخمین زده می شود که تا سال ۲۰۵۰، مقاومت میکروبی باعث مرگ تقریبا ۱۰ میلیون نفر، کاهش ۲ تا ۳٫۵ درصدی تولید ناخالص ملی و هزینه ای نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار در سراسر جهان خواهد شد.

استفاده نامناسب از داروها. آنتی باکتریال در حوزه سلامت انسان، دام، طیور، آبزیان و گیاهان یکی از مهم‌ترین عوامل بروز پدیده مقاومت میکروبی هستند و باقی‌مانده داروهای ضدمیکروبی در محیط نیز یکی دیگر از موارد نگران‌کننده است.

بین ضد زیستی سلام مصرف در کشور، آموکسی سیلین سلین، آزیترومایسین و سفیکسیم به ترتیب سه ضد زیستی آنها پرفروش ترین هستند.

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط اداره نظارت بر محصولات بهداشتی سازمان غذا و دارو، مصرف سالانه ۶۰ ضد زیستی در ایران این میزان ۲٫۸ برابر بیشتر از میانگین مصرف سالانه است. ضد زیستی می بینم در کشورهای دیگر.

استفاده غیر منطقی از ضد زیستی می بینم در مورد بیماری های ویروسی مانند کووید-۱۹، آنفولانزا و سرماخوردگی باعث افزایش مقاومت میکروبی می شود. در بیماری های ویروسی فقط زمان برای تجویز مجاز است. ضد زیستی در مورد فرد مبتلا، بیمار همزمان دچار عفونت باکتریایی می شود.

لینک کوتاه : https://smartech.news/?p=130420

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.