تاریخ : دوشنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۲ Monday, 4 December , 2023
0

دو روی سکه بورس همیشه در میانه سیاست های دولت است.

  • کد خبر : 133081
دو روی سکه بورس همیشه در میانه سیاست های دولت است.

بازار؛ گروه بورس: تغییر قابل توجهی در متغیرهایی که در کوتاه مدت بر درآمد و سود شرکت ها تأثیر می گذارد، متصور نیست. از سوی دیگر تغییر سیاست های پولی که بتواند سرمایه گذاری در سهام را تحریک کرده و باعث رشد این نمادها شود، در حال حاضر قابل مشاهده نیست. به همین دلیل بازار […]

بازار؛ گروه بورس: تغییر قابل توجهی در متغیرهایی که در کوتاه مدت بر درآمد و سود شرکت ها تأثیر می گذارد، متصور نیست. از سوی دیگر تغییر سیاست های پولی که بتواند سرمایه گذاری در سهام را تحریک کرده و باعث رشد این نمادها شود، در حال حاضر قابل مشاهده نیست. به همین دلیل بازار داستان های جذاب در سطح بالایی قرار دارد. از آنجایی که سرمایه ای وارد بازار نداریم، همه سعی می کنند داستان اصلی را بخرند. ماجراهایی مانند تجدید ارزیابی نمادهای مختلف، اعلام مزایده بلوک مدیریتی، فروش دارایی ها و البته … انتقال دارایی در گروه بانکی می تواند ظرفیت رشد کافی ایجاد کند.

حسن کاظم زاده معتقد است روند رشد نرخ سود سپرده ها و تسهیلات کنترل شده است اما این مسیر دوگانه قابل ادامه نیست. بانک مرکزی باید میزان تزریق پول را با نرخ های ۲۳ تا ۲۴ درصد افزایش دهد یا شرایطی ایجاد کند که بانک ها به ویژه بانک های غیر فعال بتوانند با نرخ بالاتر سپرده جذب کنند و نرخ سود رسمی بانکی را افزایش دهند.

حسن کاظم زاده مدرس و تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی از بنگاه های حقوقی به دلایل مختلف پول دارند، گفت: سود سهام دریافت کرده اند، اوراق دولتی منقضی شده و پول آنها گرفته شده است، به همین دلیل این شرکت ها به دنبال یک مسدود کردن. خرید می کند. . این خریدهای عمده نیازی به خرید خرده فروشی ندارند، اما برخی از عرضه های خرده فروشی را مسدود می کنند.
وی با اشاره به سایر عوامل موثر بر بازار افزود: روند رشد نرخ سود در نرخ سود سپرده و نرخ بهره نصب کنترل می شود، اما این مسیر دوگانه نمی تواند ادامه یابد. بانک مرکزی باید میزان تزریق پول را با نرخ های ۲۳ تا ۲۴ درصد افزایش دهد یا شرایطی ایجاد کند که بانک ها به ویژه بانک های غیر فعال بتوانند با نرخ بالاتری سپرده جذب کنند و نرخ سود رسمی بانکی را بالا ببرند. از سوی دیگر دلار شرایط باثباتی دارد اما تقاضای فصلی ارز برای واردات آغاز شده و هر چه به دی ماه نزدیک می شویم این تقاضا به اوج خود می رسد. در همان زمان، تقاضا با افزایش می یابد کاهش صادرات نفت ایران باعث ورود تقاضای قابل توجهی به بازار آزاد شده و محرک اندکی برای رشد دلار است. از آنجایی که هیچ تقاضا یا اشتیاق سوداگرانه در بازار وجود ندارد، شیب رشد زیاد نیست.

تاثیر سیاست های پولی و مالی بر بازار سهام

با توجه به اینکه در فصل بودجه هستیم و از طرفی تحریم ها با قوت و شدت ادامه دارد، افت درآمدهای بودجه ممکن است اثرات مضاعفی بر بازار داشته باشد، بنابراین دولت به زودی به دنبال گزینه هایی مانند اصلاح انرژی و افزایش احتمالی خواهد بود. در نرخ ارز بودجه از بین می رود که می تواند عامل محرک بازار سرمایه و جو روانی تورمی و عامل موثری در حرکت جریان پول باشد.

به گفته علیرضا سادات، می توان انتظار داشت که قیمت نفت تا ۷۰ دلار کاهش یابد، اما با توجه به اینکه برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی ذخایر خود را با قیمت های زیر ۷۰ دلار تکمیل می کنند، در کوتاه مدت می توان پیش بینی کرد که قیمت نفت کاهش یابد. زیر ۷۰ دلار نمیاد از سوی دیگر، اگر وضعیت اقتصاد جهانی به سمت رکود نسبی پیش رود، احتمال کاهش قیمت نفت به طور جدی افزایش خواهد یافت.

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازار با اشاره به اینکه نفت سقوط کرد و اگر جنگ غزه نبود خیلی زودتر وارد کانال ۷۰ دلاری می شد. وی گفت: این روند نزولی و شرایط فعلا ادامه دارد و می توان انتظار کاهش قیمت نفت تا ۷۰ دلار را داشت، اما با توجه به اینکه برخی کشورهای اروپایی و آمریکایی در حال تکمیل ذخایر خود با قیمت های زیر ۷۰ دلار هستند، در کوتاه مدت در حال حاضر می توان پیش بینی کرد که قیمت نفت به زیر ۷۰ دلار نخواهد رسید. از سوی دیگر، اگر وضعیت اقتصاد جهانی به سمت رکود نسبی پیش رود، احتمال کاهش قیمت نفت به طور جدی افزایش خواهد یافت.
علیرضا سادات با تحلیل سیاست دولت برای مهار تورم در شرایط اقتصاد تورمی، اظهار کرد: دولت از یک سو نقدینگی و از سوی دیگر نرخ سود سپرده های پرداختی بانک های غیر فعال را مسدود کند. برای سپرده های ترجیحی به سقف خود نزدیک می شود. بانک های معسر مجبور به جذب سپرده هستند و این جذابیت را تا زمانی ادامه می دهند که هزینه جذب سپرده به آنها نسبت به هزینه جریمه اضافه برداشت بی تفاوت شود.
حال باید توجه داشت که نرخ جریمه اضافه برداشت بانک مرکزی ۳۴ درصد است و از آنجایی که بانک ها برای جذب سپرده باید سپرده قانونی به بانک مرکزی بپردازند، نرخ سپرده تقریبا ۸۸ درصد است و نرخ جریمه برای آنها نقطه سر به سر است.

نرخ سود بین بانکی پس از ۴ هفته کاهش متوالی در اواسط آبان ماه افزایش یافت. بانک مرکزی در تازه ترین گزارش خود نرخ سود بین بانکی را ۷۰۰ درصد افزایش داد و در هفته منتهی به ۳ آبان به ۲۳٫۶۳ درصد رسید. بیشترین نرخ بهره در سال جاری در ۸ اکتبر رخ داد که به ۲۳٫۸ درصد رسید.

طبق اعلام بانک مرکزی نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۲۶ آبان ۲۳٫۵۶ درصد بود. این نرخ در ۱۹ آبان ۲۳٫۶۰ درصد و در هفته منتهی به ۱۲ آبان ۲۳٫۷۱ درصد بود. نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۵ مهرماه ۲۳٫۷۲ درصد بود. این نرخ در هفته منتهی به ۱۹ اکتبر ۲۳٫۷۶ درصد و هفته قبل از آن ۲۳٫۷۵ درصد بود.

نرخ های ارائه شده توسط بانک های غیر فعال تقریبا به این حد رسیده اند. از سوی دیگر سیاست عدم پرداخت تسهیلات باعث شده تا نرخ تامین مالی شرکت ها به ۳۷ درصد برسد. اسناد گامی که قرار است در شبکه بانکی منتشر شود، می تواند تکلیف نوع تامین مالی کوتاه مدت را روشن کند. در هر صورت، نرخ بهره به منطقه بحرانی نزدیک شده است، منطقه ای که معمولاً فراتر از آن منطقه افزایش نمی یابد.

لینک کوتاه : https://smartech.news/?p=133081

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.