به گزارش بازار، بعدازظهر جمعه (۵ آبان) در نمایشگاه تاریخ دو سال پیشرفت و خدمات دولت مردمی که در شهر قم برپا است، جواد اوجی با اشاره به دیدارهای خود با بزرگان و بزرگان بازدیدکنندگان در این نمایشگاه افزود: یکی از مهمترین صنایع کشور، منابع نفت و گاز است.
وی ادامه داد: امروز از نظر ذخایر نفت، گاز و میعانات گازی که معادل ۳۲۰ میلیارد بشکه نفت خام است، رتبه اول را در جهان داریم.
وزیر نفت با اشاره به اینکه قبل از انقلاب صنعت نفت و گاز کشور صنعتی وابسته به مشاوران خارجی بود، گفت: امروز حتی یک مشاور خارجی در این صنعت بزرگ وجود ندارد و کل این صنعت توسط ایرانیان اداره می شود. کارشناسان مدیریت، تولید و مدیریت و صادر می شود.
اوجی تاکید کرد: قبل از انقلاب یک پالایشگاه گاز در ایران با تولید ۲۳ میلیون متر مکعب گاز در روز وجود داشت اما امروز ۲۳ پالایشگاه گاز در کشور فعال است.
وی با اشاره به فعالیت مجتمع های پتروشیمی قبل از انقلاب در ایران افزود: اکنون ۶۸ مجتمع پتروشیمی در کشور فعالیت می کنند.
وزیر نفت ادامه داد: امروز ۹۸ درصد خانوارهای شهری و ۸۴ درصد خانوارهای روستایی از گاز برخوردار هستند و این شبکه گاز در دنیا بی نظیر است. از طرفی هم اکنون اکثر صنایع به ویژه صنایع بزرگ ایران به شبکه گاز متصل هستند که از برکت این انقلاب است.
وی با اشاره به اینکه در توسعه میادین نفت و گاز، ساخت پالایشگاه و پتروشیمی به خودکفایی رسیده ایم و امکان حفاری تا ۶ هزار متر چاه نفت و گاز در کشور وجود دارد، گفت: ۸۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز این صنعت در داخل کشور تامین می شود.
وی تصریح کرد: یک خط لوله گاز ۶ تا ۸ اینچی به هر یک از پتروشیمی ها برده می شود و گاز با ارزش افزوده بالا به محصولات پتروشیمی تبدیل می شود.
وزیر نفت با بیان اینکه ایران رتبه اول تحریم ها را در جهان دارد، افزود: با این حال ما وارد صادرات خدمات فنی و مهندسی شده ایم و هرجا تحریم است برای بازسازی و نوسازی پالایشگاه های آن کشور وارد شده ایم. . و همچنین بازارهای جدیدی برای نفت خام ایران وجود دارد. ما ایجاد کرده ایم
اوجی با اشاره به اینکه در ابتدای دولت سیزدهم چالش های بزرگی در صنعت نفت وجود داشت، ادامه داد: در ابتدای این دولت ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی معادل ۴۰ کشتی در کشور وجود داشت و هزینه سالانه نگهداری این کشتی ها در آب ۴۶۰ میلیون دلار بود. علاوه بر این ۲۵ میلیون بشکه نفت در آب ذخیره شده بود.
وی تاکید کرد: برای تولید روزانه یک میلیارد متر مکعب گاز در کشور روزانه ۸۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در ایران تولید می شود.
وزیر نفت تصریح کرد: در زمستان ۱۳۹۸ برای اولین بار خاموشی رخ داد و گاز مورد نیاز نیروگاه ها تامین نشد، زیرا برای تولید گاز، تولید میعانات گازی اجتناب ناپذیر است و امکان ذخیره سازی آن وجود نداشت. میعانات گازی در کشور
وی با اشاره به اینکه در دولت گذشته پیشنهاد خرید ۱۲ فروند شناور بزرگ برای حل مشکل میعانات گازی مطرح شد، اعلام کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم به موازات افزایش مصرف میعانات گازی در کشور، آن را نیز قرار داد. تجارت بین المللی در دستور کار است. اگرچه مجوز خرید کشتی گرفتیم، اما نه تنها میعانات جدید ذخیره نشد، بلکه تولید را با مصرف متعادل کردیم و با دیپلماسی انرژی با کشورهای جهان، امروز دیگر حتی یک بشکه نفت و میعانات گازی در آب نداریم. و مهم نیست که چقدر میعانات نفتی و گازی تولید می شود، آیا مشتری دارید؟
به گفته وی، هر چه صادر می شود ارز آن به کشور می رسد.
وزیر نفت ادامه داد: چالش بزرگ دیگر عدم تعادل گاز بود. از طرفی در فصل زمستان به دلیل عدم تعادل گاز مجبور شدند گاز صنعتی را محدود کنند و همین امر باعث شد حجم ذخایر سوخت مایع در کمترین حد قرار گیرد.
اوجی تاکید کرد: تولید نفت در ابتدای دولت سیزدهم ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه بود و حتی صادرات ۵۰۰ هزار بشکه ای نیز در معرض کاهش بود. این در حالی بود که بیشتر بودجه سالانه دولت در تبصره های ۱ و ۱۴ مربوط به وزارت نفت است و این موضوع باعث کسری حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۱۴۰۰ شد.
وی تصریح کرد: همچنین ذخایر ارزی بسیار کم بود که نگرانی ها را در مورد تامین کالاهای اساسی و دارو ایجاد کرد.
با اشاره به اینکه در بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومب کسری وجود داشت که با افزایش صادرات نفت و گاز در دولت سیزدهم، در پایان سال ۱۴۰۰ یک ریال کسری بودجه وجود نداشت، گفت: در ۱۴۰۱ وزارت نفت به تعهدات خود عمل کرد. عمل کرده است
اوجی تصریح کرد: در آن زمان حمله سایبری به جایگاه های سوخت صورت گرفت و ۴ هزار و ۴۰۰ جایگاه از دسترس خارج بود بنابراین عرضه بنزین زیر سوال رفت اما با بسیج مردمی و برنامه ریزی مناسب در کمترین زمان ممکن حمله سایبری خنثی شد. وزارت نفت
وی با بیان اینکه در دو سال دولت سیزدهم ۱۳۲ پروژه نیمه تمام کلیدی در راستای تولید ارزش افزوده در کشور به اتمام رسید، تاکید کرد: با تکمیل این پروژه ها در دولت سیزدهم، ۲۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری شد. در تکمیل پروژه های بالادستی و پایین دستی صنعت نفت، تولید انجام شد که باعث افزایش صادرات و درآمد ارزی شد. همچنین بیش از ۵۰ میلیارد دلار پروژه جدید در صنعت نفت تعریف شده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه یکی از پروژه های مهم، طرح فاز ۱۱ پارس جنوبی بود که ۲۰ سال از قرارداد باقی مانده بود، ادامه داد: توتال قراردادی به ارزش ۴٫۸ میلیارد دلار برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی منعقد کرد و با تشدید شدن آن، قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط توتال منعقد شد. از تحریم ها، از قرارداد منصرف شد و تمام اطلاعات میدانی را با خود برد.
اوجی اعلام کرد: با ابتکاری سکوی ۱۲c به موقعیت ۱۱b منتقل شد و با گذشت ۴ سال از بهره برداری از فاز ۱۱ سرعت ایجاد شد و در نهایت این فاز تابستان امسال با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاری هایی که انجام شد با توجه به ظرفیت بخش خصوصی، هلدینگ های ملی و بانک ها انجام شد و آن ها را به مرحله تولید رساندیم.
وزیر نفت گفت: امروز برای ۶ میدان نفتی در این دولت با شرکت های خارجی قرارداد داشتیم که به تولید رسیده است.
اوجی با اشاره به اینکه جمع آوری گازهای همراه نیز از اقدامات مهمی بود که در دولت سیزدهم انجام شد، افزود: اکنون ۱۱٫۵ میلیون متر مکعب گاز مشعل و آلاینده برای تغذیه پتروشیمی ها جمع آوری شده و تا پایان سال معادل یک فاز است. پارس جنوبی
وی ادامه داد: دو سال است که وزارت نفت در ساخت اولین بار در رتبه اول قرار دارد. صنعت نفت در ابتدای دولت سیزدهم با ۱۵۰ شرکت دانش بنیان همکاری داشت و اکنون این تعداد به ۶۰۰ شرکت رسیده است.
وزیر نفت تاکید کرد: ایران ۱۸ میدان مشترک نفت و گاز با کشورهای همسایه دارد که بهره برداری از این میادین مشترک در اولویت صنعت نفت محسوب می شود. اکنون ما هیچ نقطه مشترک بلاتکلیفی در کشور نداریم.
اوجی با بیان اینکه تولید گاز نسبت به ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ درصد تولید گاز و ۵۰۰ هزار بشکه نفت از میادین مشترک تامین می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی کشور افزوده شد، گفت: تولید محصولات پتروشیمی به دنبال ارزش افزوده بالا، جلوگیری از خام فروشی و تحریم نیست.
وزیر نفت ادامه داد: ساخت پالایشگاه و ارتقای کیفیت فرآورده را در ۱۰ پالایشگاه نفت آغاز کرده ایم و ۲۰ میلیون لیتر نفت و گاز در پالایشگاه اصفهان تولید می شود.
اوجی تاکید کرد: در این دولت ۳۷ هزار سرباز قراردادی جذب کردیم.
وی با اشاره به ۱۰٫۵ درصدی حوزه نفت در سال ۱۴۰۱ گفت: در سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ رشد اقتصادی گروه نفت و گاز ۱۹٫۶ درصد بوده که پیش بینی می شود تا پایان سال این رشد را داشته باشیم. .
اولویت اول دولت سیزدهم تکمیل پروژه های نیمه تمام است
حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی مدیر حوزه علمیه مشکات نیز با اشاره به اینکه امروز در نوار باریک غزه همه ابرقدرت های جهان برای مقابله با مسلمانان گرد هم آمده اند، گفت: این بخشی از شعار انقلاب اسلامی است که در جهان منتشر شده است.
و ادامه داد: اکنون در دولت سیزدهم مسئولان به لحاظ تجربه تعهد دارند.
مدیر حوزه علمیه مشکات با اشاره به اینکه یکی از ویژگی های وزیر نفت این است که همیشه حمد و ثنای خداوند را دارد، گفت: اگر دل ها خدا باشد و انسان دل خود را با خدا پیوند دهد، توفیق روز به روز بیشتر می شود.
حاج ابوالقاسم تاکید کرد: دولت سیزدهم توانست کاری را در دو سال انجام دهد که در ۱۰، ۱۵ سال گذشته انجام نشد و به برکت اخلاص است.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند من از همه دولت ها حمایت می کنم اما از دولت شماره ۱۳ تمجید می کنم.
رئیس حوزه علمیه مشکات با اشاره به اینکه رئیس جمهور اعلام کرد بعد از انقلاب پروژه های بی شماری شروع شد اما به نتیجه نرسید، افزود: امروز هزاران پروژه نیمه تمام روی زمین مانده و اعتبارات کشور نیست. استفاده کنید. .
ابوالقاسم ادامه داد: اولویت اول دولت سیزدهم تکمیل پروژه های نیمه تمام است. به این ترتیب فرقی نمی کند که کار به نام چه کسی تمام شده و اتمام کار در اولویت است.
وی با اشاره به اینکه با این راهبرد علاوه بر پروژه های بسیاری که تکمیل شد، در دولت سیزدهم پروژه های جدیدی آغاز و در مواردی که لازم بود تکمیل شد، یادآور شد: از جمله آنها می توان به توسعه فاز ۱۱ پارا سور در که تمام کارهای عمرانی در این دولت انجام می شود.
لازم به ذکر است وزیر نفت با این سخنان از اولین نمایشگاه تاریخ دو ساله پیشرفت و خدمات دولت مردمی بازدید کرد و در جریان اقدامات انجام شده در دستگاه های مختلف دولت سیزدهم قرار گرفت.