به گزارش بازار، اصغر ابوالحسنی معاون بانک مرکزی در دومین روز از دهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک گفت: در بانکداری الکترونیک و هوشمند نسبت به گذشته پیشرفت داشته ایم اما باید خود را با سایرین مقایسه کنیم. کشورها و ارزیابی موقعیت کشورمان از نظر فناوری منطقه را بررسی کنید.
وی افزود: اگر قرار است به فضای مطلوب برسیم باید وضعیت اقتصاد چهل سال آینده را بررسی کنیم، به عبارتی باید بسنجیم که اقتصاد در چه وضعیتی قرار خواهد گرفت.
ابوالحسنی تاکید کرد: هدف دیجیتالی شدن کمک به اقتصاد است و اساس اقتصاد رفاه انسان و جامعه است بنابراین باید بدانیم چه مسائل دیجیتالی برای سعادت انسان لازم است.
معاون بانک مرکزی افزود: رفاه اجتماعی در گرو کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری است، بانک مرکزی نیازمند کمک مردم و دولت برای هوشمندی است، در دوره «نقشه راه» که تا سال آینده در نظر گرفته شده است. پنج سال باید بدانیم کجا خواهیم رفت؟
از مقررات سختگیرانه خودداری کنید
ابوالحسنی تصریح کرد: برای تعریف بهینه اقتصاد دیجیتال باید جایگاه کشورمان را بررسی و با سایر کشورها مقایسه کنیم و از مقررات سختگیرانه نیز پرهیز کنیم.
وی افزود: در تعیین اهداف اقتصاد دیجیتال و بانکداری در آینده باید با بانک مرکزی مشورت شود. کمک کنیم زیرا بخشی از دیجیتالی شدن اقتصاد بر عهده بانک مرکزی است، بنابراین بر اساس سیاست های پولی و بانکی اگر شورای ثبات مالی تعریف شود باید به هماهنگی در تصمیم گیری ها نیز توجه شود.
وی افزود: در حال حاضر به دنبال کنترل ریال در نظارت بر گردش وجوه هستیم، همچنین در مدیریت ریال بانک مرکزی راه های زیادی برای پیگیری تمامی تغییرات گردش وجوه دارد.
ابوالحسنی تاکید کرد: پس باید تصویر کلی را برای چند سال آینده پیش بینی کنیم. این در حالی است که ژاپن برای ۱۰۰ سال آینده برنامه ریزی کرده است. بنابراین باید حداقل برای ۱۰ سال آینده برنامه ریزی کنیم تا مردم با کمترین هزینه و زمان به خدمات ما برسند.
وی افزود: مهمترین عامل رفاه مردم است تا بتوانند بدون محدودیت زمانی و مکانی به خدمات خود دسترسی داشته باشند و با رشد اقتصاد دیجیتال شاهد رشد خواهیم بود و این رشد تورم را نیز کنترل خواهد کرد. ” کارها باید به گونه ای انجام شود که بتوانیم نقدینگی مورد نیاز را پیش بینی کنیم.
ابوالحسنی تصریح کرد: بانک مرکزی اقداماتی را برای کنترل نقدینگی انجام داده و مسیر مطلوبی را طی کرده است اما نیاز به نقدینگی با توجه به تورم همچنان بالاست.
قائم مقام بانک مرکزی بیان کرد: مهار تورم یک شعار همیشگی است، بنابراین باید به بانک مرکزی کمک کرد تا این شعار محقق شود، اما نباید برای مهار تورم هزینه ای متحمل شویم؛ بلکه باید برای کاهش تورم هزینه کرد. البته هزینه گسترش زیرساخت های دیجیتال سرمایه گذاری محسوب می شود بنابراین باید در حوزه هوشمندسازی انجام شود. اصول اقتصادی را در نظر بگیرید.
وی افزود: انبارها در تهران متمرکز بود بنابراین بیشتر امکانات در تهران است البته باید برنامه های چند سال آینده را در نظر بگیریم.
ابوالحسنی تصریح کرد: همه مشکلات دنیا ریسک است و مفهوم کارایی نیز مهم است، شناسایی ریسک ها، امنیت اطلاعات و حریم خصوصی نیز مهم است، زیرا برخی از افراد اطلاعات خود را به صورت اعتبار سنجی ارائه نمی کنند و دلیل آن است. تعریف نشده”. معیارهای مردم هستند.