شاید در میان افرادی که اقدام به خرید این آنتی ویروس کرده اند، کسانی باشند که به طور کامل با نحوه ویروس یابی توسط این آنتی ویروس آشنا نباشند. در ادامه اگر قصد خرید آنتی ویروس Eset را دارید به این صفحه سری بزنید.
آموزش ویروس یابی با آنتی ویروس (Eset) با استفاده از اسکن کامل
اولین روشی که توسط آن میتوانید کار ویروس یابی با آنتی ویروس (Eset) را انجام دهید، استفاده از گزینه اسکن کامل است. البته توجه داشته باشید که قبل از این که بتوانید از امکانات این آنتی ویروس استفاده کنید، باید لایسنس قانونی آن را از مجموعههای معتبر مانند بنیان سافت خریداری کنید.
پس از آن با توجه به مراحلی که در ادامه مطلب به آن اشاره میکنیم، کار اسکن کامل کامپیوتر خود را انجام دهید.
- ابتدا باید برنامه (Eset) را باز کنید.
- در صفحه اصلی این برنامه گزینه ای با نام (Computer Scan) وجود دارد که باید روی آن کلیک کنید تا منوی مربوط به آن را در قسمت راست صفحه مشاهده کنید.
- در این منو روی گزینه (Advanced Scans) کلیک کنید تا گزینههای مربوط به آن را مشاهده کنید. در میان این گزینهها باید گزینه (Custom Scan) را انتخاب کنید.
- با انتخاب گزینه مورد نظر وارد صفحه جدیدی خواهید شد که در آن باید تنظیمات مربوط به ویروس یابی را تعیین کنید. در قسمت بالا و سمت راست صفحه یک چرخ دنده وجود دارد. روی آن کلیک کنید تا یک منو باز شود و از میان گزینههای این منو، عبارت (in-Depth Scan) را انتخاب کنید.
- در قسمت سمت چپ این صفحه گزینه ای با نام (This PC) یا (Computer) وجود دارد که باید تیک موجود کنار آن را بزنید.
- پس از انجام این کارها، روی گزینه (Scan) که در پایین صفحه وجود دارد، کلیک کنید.
آموزش ویروس یابی با آنتی ویروس (Eset) با استفاده از اسکن کامل در همینجا به پایان میرسد. شما باید مدت زمانی را با توجه به میزان فضای هارد خود منتظر بمانید تا بررسی کامپیوتر شما به پایان برسد.
آموزش ویروس یابی با آنتی ویروس (Eset) برای یک درایو یا فولدر خاص
برخی مواقع افراد قصد دارند که یک فولدر یا درایو خاص از کامپیوتر خود را از نظر وجود ویروس بررسی کنند. به عنوان مثال کارشناسان توصیه میکنند که در زمان وصل فلش مموری به کامپیوتر، آن را حتماً بررسی کنید تا در صورت وجود ویروس، کامپیوتر شما آلوده نشود. در ادامه آموزش ویروس یابی با آنتی ویروس (Eset) برای یک درایو یا فولدر خاص را با هم مرور خواهیم کرد.
- ابتدا آنتی ویروس (Eset) را باز کنید.
- در صفحه اصلی این برنامه گزینه ای با نام (Computer Scan) وجود دارد که باید روی آن کلیک کنید تا منوی مربوط به آن را در قسمت راست صفحه مشاهده کنید.
- در این منو روی گزینه (Advanced Scans) کلیک کنید تا گزینههای مربوط به آن را مشاهده کنید. در میان این گزینهها باید عبارت (Custom Scan) را انتخاب کنید.
- با انتخاب این گزینه وارد صفحه جدیدی خواهید شد که در آن باید تنظیمات مربوط به ویروس یابی را تعیین کنید. در قسمت بالا و سمت راست صفحه یک چرخ دنده وجود دارد. روی آن کلیک کنید تا یک منو باز شود و از میان گزینههای این منو، عبارت (in-Depth Scan) را انتخاب کنید.
- در قسمت سمت چپ و زیر گزینه (Comupet) یا (This PC) میتوانید درایوهای متفاوت را مشاهده کنید. در صورتی که قصد دارید یک درایو مانند فلش مموری را ویروس یابی کنید، تیک کنار آن را بزنید. در صورتی که قصد دارید تنها فایلهای موجود در یک فولدر را ویروس یابی کنید، از طریق همین منو، آن فولدر را پیدا و سپس آن را انتخاب کنید.
- مرحله آخر کلیک روی گزینه (Scan) موجود در پایین صفحه است. با انتخاب این گزینه باید مدت زمانی را با توجه به حجم و نوع فایلها منتظر بمانید تا کار ویروس یابی به پایان برسد.
آموزش ویروس یابی با آنتی ویروس (Eset) در زمان عدم استفاده از کامپیوتر
شاید شما هم در میان آن دسته افرادی باشید که دوست دارید به طور مرتب کامپیوتر شما از نظر وجود ویروس و بدافزار بررسی شود. شما میتوانید تنظیمات مربوط به ویروس یابی در زمان عدم استفاده را فعال کنید. با فعال کردن این تنظیمات زمانی که کامپیوتر شما روشن است و با آن کاری انجام نمیدهید، آنتی ویروس به طور خودکار فایلهای موجود را بررسی میکند تا در صورت وجود ویروس اقدامات لازم را انجام دهد.
آموزش ویروس یابی با آنتی ویروس (Eset) در زمان عدم استفاده از کامپیوتر را در ادامه با هم بررسی خواهیم کرد.
- ابتدا برنامه (Eset) را باز کنید.
- روی صفحه اصلی این برنامه کلیک کنید و سپس دکمه (F5) را فشار دهید تا منوی تنظیمات پیشرفته برای شما باز شود.
- در قسمت چپ این صفحه گزینه ای با نام (Malware Scans) وجود دارد. روی آن کلیک کنید تا منو آن در سمت راست صفحه باز شود.
- در این منو گزینه ای با نام (Idle State Scan) وجود دارد. آن را باز کنید و بخش (Enable Idle State Scaning) را فعال کنید.
- پس از آن روی گزینه (Ok) که در پایین صفحه وجود دارد، کلیک کنید تا تغییرات اعمال شده ذخیره شوند.
اکنون در زمانی که شما از کامپیوتر خود استفاده نمیکنید، آنتی ویروس به صورت خودکار کار بررسی فایلها جهت پیدا کردن ویروسها را انجام میدهد.
تفاوت (Smart Scan) و (in Depth Scan)
همانطور که در بخش اسکن کامل اشاره کردیم، بهتر است اولین باری که کامپیوتر خود را به صورت کامل اسکن میکنید، از گزینه (In Depth Scan) استفاده کنید. اما پس از آن میتوانید از گزینه (Smart Scan) نیز برای اسکن کامل کامپیوتر خود استفاده کنید.
حال شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که تفاوت (Smart Scan) و (In Depth Scan) چیست؟ باید بدانید که (In Depth Scan) یک نوع از ویروس یابی است که به صورت عمقی و دقیق تمام فایلهای موجود در کامپیوتر را بدون توجه به گزارشهایی که از ویروس یابیهای قبلی وجود دارد، بررسی میکند. برای اتمام این نوع اسکن معمولاً زمان بیشتری نیاز است. اما دقت بالا سبب شده که استفاده از این نوع اسکن برای اولین بار پیشنهاد شود.
ویروس یابی با استفاده از گزینه (Smart Scan) در حقیقت به زمان کمتری نیاز دارد. زیرا در زمان استفاده از این نوع ویروس یابی، آنتی ویروس (Eset)، فایلهایی را که در ویروس یابی قبلی تمیز گزارش شده اند و پس از آن تغییری در آنها ایجاد نشده است، مجدداً اسکن نمیکند. همین امر سبب خواهد شد که فرآیند ویروس یابی با سرعت بیشتری انجام شود.
جمع بندی
- با مطالعه این مطلب شما با آموزش ویروس یابی با آنتی ویروس (Eset) به شکلهای متفاوت آشنا شدید.
- پیشنهاد میکنیم که پس از نصب و به روز رسانی آنتی ویروس، حتماً یک بار کامپیوتر خود را به صورت کامل ویروس یابی کنید.
- استفاده از گزینه ویروس یابی در زمان کار نکردن با کامپیوتر باعث صرفه جویی در زمان شما میشود.